Di MeraVilla

E se anche i baci
si potessero mangiare
Ci sarebbe un pò
più amore e meno fame

MERAVILLA

Rond mijn twintigste levensjaar verhuisde ik naar Florence en werd tot over mijn hart verliefd op het mooie Toscane.
Terug in Nederland vond mijn liefde voor het land en mijn kennis van de taal een eigen weg.

Parole, parole, parole,

 

 

 

 

Mi chiamo – ik heet – Julie-Ann en Italië stroomt door mijn bloed. Familie hebbend in het hoge noorden in de Dolomiti, kwam ik als kind al vaak thuis in la bella Italia. Rond mijn twintigste levensjaar verhuisde ik naar Florence, waar ik de kneepjes van de Italiaanse taal leerde beheersen aan het Istituto Michelangelo. Hier behaalde ik het door mij zo gewenste en hoog aangeschreven ‘Certificato di conoscenza della lingua italiana

Ik werd ook tot over mijn hart verliefd op het mooie Toscane en niet te vergeten een charmante Napolitano.
Eenmaal terug in Nederland vond mijn liefde voor het land en mijn kennis van de taal een weg naar het toerisme. Vanaf 1991 tot 2018 ging ik opzoek naar de mooiste plekken in heel Italië en adviseerde, met een passie die Italianen niet vreemd is, eenieder die zijn vakantiedromen in Italië wenste waar te maken.

 

 

 

 

 

 

Eerst als productmanager voor een bekende Italië-specialist, maar vanaf 2011 met mijn eigen reisadvies-bureau MeraVilla. Dat werk bood mij de mogelijkheid om ook in Nederland mijn innige band met Italië te onderhouden. Als ondernemer is het belangrijk dat je je bezighoudt met een passione, Italië en taal zijn de mijne. Van het reisadvies-bureau heb ik inmiddels afstand gedaan. De manier waarop ik graag werkte veranderde van een persoonlijke

touch steeds meer naar een – in mijn beleving -oppervlakkig contact via email en app. Omdat bloed kruipt waar het niet gaan kan, begon ik in 2014 met het lesgeven in de Italiaanse taal aan beginners en gevorderden. Een hobby die inmiddels is uitgegroeid tot een belangrijk deel van mijn werkzame leven. Hier vind ik het enthousiasme voor Italië en alles wat met taal te maken heeft weer terug en beleef ik veel plezier aan het overbrengen van mijn kennis en passie aan anderen. De persoonlijke band die ik met mijn cursisten opbouw, maakt dat ik dit met veel plezier en toewijding doe. Gezellig aan de keukentafel met een kopje caffè of thee en soms – om het spreken in het Italiaans wat soepeler te laten verlopen – met een meegebrachte fles vino op tafel. Naast het lesgeven ben ik werkzaam als freelance vertaler, tekstschrijver en content editor voor o.a. een specialist in de verhuur van vakantiehuizen in Italië, vakbladen en blogs. En omdat de meeste cursisten hun opgedane kennis van de Italiaanse taal uiteraard in het land zelf willen testen verwijs ik op mijn eigen site graag naar een goede vriend en collega van mij die Italië minstens zo goed kent als ik, een persoonlijk advies kan geven en echt het mooiste aanbod aan landelijke villa’s, agriturismi en accommodaties in steden heeft.

Hier vind ik het enthousiasme voor Italië en alles wat met taal te maken heeft weer terug

Di MeraVilla

E se anche i baci
si potessero mangiare
Ci sarebbe un pò
più amore e meno fame

MERAVILLA

Rond mijn twintigste levensjaar verhuisde ik naar Florence en werd tot over mijn hart verliefd op het mooie Toscane.
Terug in Nederland vond mijn liefde voor het land en mijn kennis van de taal een eigen weg.

 

 

 

 

Mi chiamo – ik heet – Julie-Ann en Italië stroomt door mijn bloed. Familie hebbend in het hoge noorden in de Dolomiti, kwam ik als kind al vaak thuis in la bella Italia. Rond mijn twintigste levensjaar verhuisde ik naar Florence, waar ik de kneepjes van de Italiaanse taal leerde beheersen aan het Istituto Michelangelo. Hier behaalde ik het door mij zo gewenste en hoog aangeschreven ‘Certificato di conoscenza della lingua italiana’.
Ik werd ook tot over mijn hart verliefd op het mooie Toscane en niet te vergeten een charmante Napolitano.
Eenmaal terug in Nederland vond mijn liefde voor het land en mijn kennis van de taal een weg naar het toerisme. Vanaf 1991 tot 2018 ging ik opzoek naar de mooiste plekken heel Italië en adviseerde, met een passie die Italianen niet vreemd is, eenieder die zijn vakantiedromen in Italië wenste waar te maken.

Hier vind ik het enthousiasme
voor Italië en alles wat met taal te maken heeft weer terug

Eerst als productmanager voor een bekende Italië-specialist, maar vanaf 2011 met mijn eigen reisadvies-bureau MeraVilla. Dat werk bood mij de mogelijkheid om ook in Nederland mijn innige band met Italië te onderhouden. Als ondernemer is het belangrijk dat je je bezighoudt met een passione, Italië en taal zijn de mijne. Van het reisadvies-bureau heb ik inmiddels afstand gedaan. De manier waarop ik graag werkte veranderde van een persoonlijke touch steeds meer naar een – in mijn beleving -oppervlakkig contact via email en app. Omdat bloed kruipt waar het niet gaan kwam, begon ik in 2014 met het lesgeven in de Italiaanse taal aan beginners en gevorderden. Een hobby die inmiddels is uitgegroeid tot een belangrijk deel van mijn werkzame leven. Hier vind ik het enthousiasme voor Italië en alles wat met taal te maken heeft weer terug en beleef ik veel plezier aan het overbrengen van mijn kennis en passie aan anderen. De persoonlijke band die ik met mijn cursisten opbouw, maakt dat ik dit met veel plezier en toewijding doe. Gezellig aan de keukentafel met een kopje caffè of thee en soms – om het spreken in het Italiaans wat soepeler te laten verlopen – met een meegebrachte fles vino op tafel. Naast het lesgeven ben ik werkzaam als freelance vertaler, tekstschrijver en content editor voor o.a. een specialist in de verhuur van vakantiehuizen in Italië, vakbladen en blogs. En omdat de meeste cursisten hun opgedane kennis van de Italiaanse taal uiteraard in het land zelf willen testen verwijs ik op mijn eigen site graag naar een goede vriend en collega van mij die Italië minstens zo goed kent als ik, een persoonlijk advies kan geven en echt het mooiste aanbod aan landelijke villa’s, agriturismi en accommodaties in steden aanbiedt.