INGREDIENTEN

1 knolselderij
150 ml halfvolle melk
1 laurierblaadje

4 el olijfolie
300 g volkoren spaghetti
500 g kastanjechampignons
300 g vegetarische spekreepjes
20 g platte peterselie

Keukenspullen
staafmixer

1. Snijd de knolselderij in blokjes van 2 x 2 cm. Doe de helft in een steelpan en voeg de melk en het laurierblaadje toe. Schenk er zo veel water bij dat de knolselderij net onder staat en breng aan de kook. Kook op laag vuur in 20 min. gaar.

2. Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak de rest van de knolselderij in 15 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.


3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de champignons 10 min. Schep regelmatig om. Voeg de spekreepjes toe en bak nog 5 min. Schep de gebakken knolselderijblokjes door het champignonmengsel en voeg de helft van de peterselie toe.

4. Verwijder het laurierblaadje uit de pan met de gekookte knolselderij. Pureer de knolselderij met al het kookvocht in de pan met de staafmixer. Wrijf deze saus door een zeef. Meng de pasta met de saus en de rest van de peterselie. Serveer met het champignon-knolselderijmengsel